Hiippakuntamme piispanvaalin ensimmäinen kierros käytiin 25.5. Ehdokkaamme, TT Mari Parkkinen sai enimmät äänet eli peräti 447 ääntä, noin 45% annetuista äänistä. Toiseksi eniten ääniä sai TT Pekka Särkiö, 256 ääntä. Ääniä annettiin yhteensä 988. Olemme Marin tukijoina ja vaalityössä mukana olevina hyvin kiitollisia ja iloisia tuloksesta.

Haluan vaalitiimiemme ja Marin tukijoiden puolesta kiittää Pekka Huokunaa, Sammeli Juntusta ja Pekka Särkiötä sekä heidän tukijoitaan hyvästä ja asiallisesta ensimmäisen kierroksen kampanjatyöstä ja yhteydestä. Olemme Marin tukijoina halunneet tehdä vaalityötä rukouksen ja toisten kunnioittamisen hengessä – ja olemme aidosti myös rukoilleet paljon.

Haluan samalla kiittää kaikkia teitä Maria äänestäneitä: Meitä on paljon!  Kiitän lämpimästi vaalitiimiemme jäseniä sekä kaikkia muita vaalityössä mukana olleita. Kiitän myös teitä lukuisia kirkon ihmisiä, jotka eri tavoin olette olleet yhteydessä ja antaneet tukenne Marille ja meille.

Marin vaalisivujen tukijajoukon tutkaileminen on puhuttelevaa ja rohkaisevaa.

Marin saama tuki on ollut laajaa monella tavalla. Monet riviseurakuntalaiset ovat ilmaisseet ilonsa Marin ehdokkuudesta ja kokeneet siinä siunausta ja johdatusta. Marin tuki valitsijoiden piirissä on laajaa koko hiippakunnan alueella niin maallikoiden kuin pappien joukossa. Mari sai ensimmäisellä kierroksella selvästi enimmät äänet kaikissa muissa rovastikunnissa paitsi Päijät-Hämeen rovastikunnassa, Pekka Särkiön ”kotirovastikunnassa”, hiippakuntamme melko uudella alueella. Sielläkin Mari sai lähes 100 ääntä!

Vaalin toinen kierros on 16.6. Jatkamme ilolla, innolla ja rukouksella vaalityötä. Haluamme kutsua tähän keväiseen ”kasvun virtaan” edelleen uusia ihmisiä ja myös teitä valitsijoita, jotka äänestitte vaalista pois jääneitä ehdokkaita ensimmäisellä kierroksella. Olemme Marin tukijoina vakuuttuneita, että hän on hyvistä ehdokkaistamme sopivin kirkon tulevaisuuden ja evankeliumin asian edistämiseksi.

Lopuksi haluan kiittää pitkän kirkollisen palvelutyön tehnyttä piispaamme Seppoa. Hänen työssään tulee vahvasti esille kutsumuksen todeksi eläminen ja rakkaus kirkkoa kohtaan. Ja tulevaan katsoen kiitän lämpimästi Sinua, Mari, että suostuit lähtemään tälle matkalle! Se vaatii rohkeutta, sitoutumista ja vahvaa hengellistä näkyä!

Siunattua helluntaiaikaa!

Toivo Loikkanen

Rovasti, Marin vaalitiimien vaalipäällikkö