Mari Parkkinen

Mikkelin hiippakunnan piispaksi on valittu kirkkoherra Mari Parkkinen. Parkkinen sai 522 ääntä ja vt kirkkoherra Pekka Särkiö 468 ääntä. Parkkinen vihitään piispaksi 3.9.2023 Mikkelin tuomiokirkossa.

Tämä piispanvaalisivu sekä sähköposti sulkeutuvat 31.7.2023. Syyskuussa avautuvat piispan nettisivut ja tervetuloa seuraamaan uusia sivuja. Kiitos vielä kaikille äänestäjille, ehdokkaille ja mukana olleille. 

Mikkelin hiippakunnan piispanvaali on käyty ja te olette valinneet minut seuraavaksi Mikkelin piispaksi. Suuri kiitos tästä luottamuksesta. Itselläni on kiitollinen ja nöyrä olo. Jo ensimmäisen kierroksen tuloksen jälkeen ajattelin, että tässä ei ole kyse vain minusta vaan koko hiippakunnasta ja siitä, minkälaiseen suuntaan hiippakuntaa halutaan johdettavan. Samaan hengenvetoon totean, että kirkon sanoman tulee pysyä kirkkaana. Meidän perustehtävämme on kertoa sanomaa rakastavasta Jumalasta. Toivon, että piispan valinta ei jaa hiippakuntaa, vaan muistamme, että Kristus on todellinen kirkon pää. Me rakennamme yhdessä tätä hiippakuntaa ja Kristuksen kirkkoa.

Toivon, että piispana voin olla tukemassa työntekijöitämme, luottamushenkilöitä sekä
seurakuntalaisia. Haluan rakentaa kirkkoa, joka on tasa-arvoinen ja yhdenvertainen ja jossa kerrotaan armon sanomaa. Toivon, että piispana saan edelleen olla kutsumassa ihmisiä Jumalan läheisyyteen ja saan olla jo kirkon ovella toivottamassa: tervetuloa" - Mari

Ilmoittaudu mukaan Marin tukiryhmään

[wpforms id="74"]

 

Anna palvelijallesi silmät, joiden katse kantaa yli kotipihan

Korvat, jotka kuulevat syrjäytettyjen sanat

Suu, jonka lauseet lohduttavat ja lämmittävät

Ja kädet – tervetulotoivotukseen tarkoitetut

- Irja Askola